Osnove učinkovitega razstrupljanja

Hiti počasi

Če smo se zastrupljali celo življenje, se ne bomo mogli razstrupiti niti v enem vikendu, niti mesecu! No ja, morda nam bo uspelo na 3/4 v kakem letu. Učinkovito razstrupljanje ni nekaj, kar je za vse ljudi enako! Pametno je, da se razstrupljanja lotimo načrtno in po nam prilagojenem protokolu, glede na to kakšno pomanjkanje vitaminov in mineralov imamo.

Namreč večje kot je pomanjkanje mineralov, bolj se zastrupimo z njihovimi strupenimi nadomestki.

Če nimam dovolj silicija, se nam kopiči aluminij.
Kalcij in fosfor gradita kosti in ob pomanjkanju se toliko bolje veže svinec.
Poleg tega pa morajo biti nekateri minerali v pravilnem medsebojnem razmerju, katerega odstopanja nam ga lahko izmeri Oligoscan:
Kalij : Natrij (to razmerje uravnava kalij-natrijeva črpalka, ki črpa natrij ven iz celic in kalij v celice in s tem tudi izpodriva težke kovine)
Cink : Baker = 9 : 1
Kalcij : Fosfor
Kalcij : Magnezij

Pri dodajanju npr. v multi vitaminih je potrebno paziti, da ne predoziramo minerale, dočim predoziranje pri vitaminih topnih v vodi ni tak problem, če imamo zdrave ledvice, saj višek izločimo z urinom.

 

Poskrbimo za dovolj celične energije ATP

Za delovanje te K / Na črpalke porabimo kar 40% celotne energije v mirovanju! Torej moramo poskrbeti za mitohondrije, male organelčke (sestavni deli celic), ki proizvajajo energijo (ATP = Adenosine TriPhosphate), da bodo v teh celicah proizvedli dovolj energije, ki se bo po potrebi porabila za razstrupljanje, delitev celic in rast/obnovo, pretvorbo beljakovin, aktivni transport nutrientov, … Dovajanje hrane, konkretno maščob v mitohondrije opravlja aminokislina L-Karnitin, ki je predvsem v mesu, ribah in mlečnih proizvodih, lahko pa jo telo tudi naredi samo iz aminokislin L-Lizin in L-Metionin. Dodajanje L-Karnitina lahko pomaga torej pri pridobivanju energije v mitohondrijih in s tem pri presnovi in kurjenju maščob, pri diabetesu, pri povišanem pritisku, pri odpravljanju oksidativnega stresa v žilah in pri srčno-žilnih obolenjih. Razstrupljanju pomaga tudi varčevanje potrošnje SAM (S Adenozin Metionin) molekul, ki jih rabi veliko procesov v telesu, za metilacijo, za pravilno delitev celic. Pri sintezi L-Karnitina porabimo kar 50% SAM molekul, kar pomeni, da je to pri veganih zelo potratno! Za sintezo fosfolipidov, ki so v lecitinu pa porabimo 20% SAM molekul. Torej, če dodajamo oba, posredno omogočimo boljše razstrupljanje.

 

Pogoj uspešnega razstrupljanja je odsotnost stresa

  • Prvi pogoj uspešnega razstrupljanja je dober in globok spanec brez elektrosmoga, hrupa, svetlobe, brez pižamev in v zračni ter hladni spalnici.
  • Savina Atai uči ženske, naj si stimulirajo bradavice, da s tem zaženejo proizvodnjo hormona oksitocina, ki najbolje umiri stresni hormon kortizol.

Oksitocin nas preplavi z občutki popolne sproščenosti, zaupanja, povezanosti, predanosti. Proizvaja se nam v hipofizi in prvič smo ga občutili med dojenjem, sprošča pa se tako mami kot dojenčku.  Ravno tako se sprošča živalim, ki ji božamo in tudi nam. Enako se dogaja med masažo, tako da se sprošča masirancu in tudi maserju. Zato svetujem razstrupljanje pri meni med mojo Intuitivno Masažo za Dušo in Telo medtem, ko se hkrati izvajajo še drugi razstrupljevalni ukrepi, ki jih bom opisal kasneje.

Oksitocin dobrodejno vpliva še na empatijo in vzpostavitev očesnega stika pri avtistih pa tudi na boljše socialne stike pri starostnikih, ki se umikajo vase. Zanimiv je francoski film o empatiji z naslovom Empatija, ti in jaz

Največja skrivnost razstrupljanja in ključ do pomlajevanja – Savina Atai

Ravno ponoči, ko se telo razstruplja, se tudi najbolj zakisa in zato je bazične minerale  najpametneje uživati zvečer, pred spanjem in najmanj 2h po večerji, zato da ne uničijo želodčne kisline. Natrij je v sodi bikarboni in kalij v kalijevem bikarbonatu ali bisglicinatu, magnezij npr. v Mg- citratu ali laktatu. Če teh mineralov ne dobimo dovolj s hrano, potem se za nevtralizacijo kislin izloča iz kosti kalcij, kar ima seveda za posledico osteoporozo. Da pa gre kalcij iz hrane res na pravo mesto, torej v kosti in ne v mehka tkiva in sklepe, je treba namesto kalcija jemati magnezij, vitamine D3 in K2.

 

Ustavimo zastrupljanje

  • Da ne bo razstrupljanje Sizifovo delo, moramo poskrbeti za to, da ustavimo zastrupljanje! Dobro je vedeti od kje vse nam grozijo strupi, kot npr. tukaj.

Zato je pametno take zalivke najprej odstraniti po protokolu, ki se imenuje SMART (Save Mercury Amalgam Removal Technique). V Sloveniji je samo nekaj zobozdravnikov, ki delajo po temu protokolu. Jaz poznam samo dva: Damir Škripec in Gregor Vesel (www.veselnasmeh.si). Če je še kdo, pa naj se mi javi, da tudi njo/njega priporočim!

Zelo poučen je film You Put What In My Mouth? Dental Mercury Documentary, posebno še od 27. minute naprej!

  • The Surprising Connection Between Alpha Lipoic Acid And Heavy Metal Detox, Robin Shirley: “You should not under any circumstances take ALA if you currently have amalgam filling still in your mouth, or had them removed within the last three months.” To je tako važno, da še po domače napišem: Ne odpirajmo možganske bariere z močnimi kelatorji (snovmi, ki vežejo težke kovine) kot je ALA, dokler ne odstranimo amalgamskih zalivk, ki so najhujši izvori živega srebra (Hg). To namreč stalno izhlapeva in gre skozi nos direktno v možgane mimo KMP (BBB), od tu pa se po naravni poti čisti tako počasi, da se koncentracija Hg v možganih zmanjša na polovico šele v 18-ih letih!

Ne nasedajte zavajajočim reklamam

Usta niso vir slabega zadaha, 06.02.2019
Detoxic
Germitox – zanesljivo sredstvo proti parazitom!