Pogoji uspešnega razstrupljanja je odsotnost stresa.

  • Prvi pogoj uspešnega razstrupljanja je dober in globok spanec brez elektrosmoga, hrupa, svetlobe, brez pižamev in v zračni ter hladni spalnici.
  • Savina Atai uči ženske, naj si stimulirajo bradavice, da s tem zaženejo proizvodnjo hormona oksitocina, ki najbolje umiri stresni hormon kortizol.

Oksitocin nas preplavi z občutki popolne sproščenosti, zaupanja, povezanosti, predanosti. Proizvaja se nam v hipofizi in prvič smo ga občutili med dojenjem, sprošča pa se tako mami kot dojenčku.  Ravnotako se sprošča živalim, ki ji božamo in tudi nam. Enako se dogaja med masažo, tako da se sprošča masirancu in tudi maserju. Zato svetujem razstrupljanje pri meni med mojo Intuitivno Masažo za Dušo in Telo medtem, ko se hkrati izvajajo še drugi razstrupljevalni ukrepi, ki jih bom opisal kasneje.

Oksitocin dobrodejno vpliva še na empatijo in vzpostavitev očesnega stika pri avtistih pa tudi na boljše socialne stike pri starostnikih, ki se umikajo vase. Zanimiv je francoski film o empatiji z naslovom Empatija, ti in jaz

  • Da ne bo razstrupljanje Sizifovo delo, moramo poskrbeti za to, da ustavimo zastrupljanje! Dobro je vedeti od kje vse nam grozijo strupi, kot npr. tukaj.

Zato je pametno take zalivke najprej odstraniti po protokolu, ki se imenuje SMART (Save Mercury Amalgam Removal Technique). V Sloveniji je samo nekaj zobozdravnikov, ki delajo po temu protokolu. Jaz poznam samo dva: Damir Škripec in Gregor Vesel (www.veselnasmeh.si). Če je še kdo, pa naj se mi javi, da tudi njo/njega priporočim!

Zelo poučen je film You Put What In My Mouth? Dental Mercury Documentary, posebno še od 27. minute naprej!

  • The Surprising Connection Between Alpha Lipoic Acid And Heavy Metal Detox, Robin Shirley: “You should not under any circumstances take ALA if you currently have amalgam filling still in your mouth, or had them removed within the last three months.” To je tako važno, da še po domače napišem: Ne odpirajmo možganske bariere z močnimi kelatorji (snovmi, ki vežejo težke kovine) kot je ALA, dokler ne odstranimo amalgamskih zalivk, ki so najhujši izvori živega srebra (Hg). To namreč stalno izhlapeva in gre skozi nos direktno v možgane mimo KMP (BBB), od tu pa se po naravni poti čisti tako počasi, da se koncentracija Hg v možganih zmanjša na polovico šele v 18-ih letih!