Težke kovine

www.avita.si/trgovina/olja-budwig/knjige/knjiga-dominik-golenhofen-do-zdravja-z-razstrupljanjem-tezkih-kovin

https://draxe.com/heavy-metal-detox

https://www.asmalldoseoftoxicology.org

Agency for Toxic Substances and Disease Registry

Razstrupljanje s potenjem: Arsenic, Cadmium, Lead, and Mercury in Sweat: A Systematic Review

https://publishwall.si/radmila.cucak/post/266910/razstrupljanje-od-tezkih-kovin

Aluminij

Aluminij dobimo v telo s hrano, ki jo ovijamo v alu folijo ali kuhamo v aluminijasti posodi, z zrakom (chemtraili) in seveda s cepivi.

Kako očistiti telo od aluminija iz vakcina

 

Arzen

Za razstrupljanje: Selen, folati, B-12 za metilacijo, vendar pri visokem živem srebru je nevarnost, da z metilacijo naredimo metilno živo srebro (organsko), ki pa je najbolj strupeno. Arzen pa je ravno v organski obliki manj nevaren.

https://myersdetox.com/arsenic-toxicity

https://www.atsdr.cdc.gov/csem/csem.asp?csem=1&po=11

Kelacija z DMPS https://www.atsdr.cdc.gov/csem/csem.asp?csem=1&po=13

Potenje dlani in podplatov https://www.atsdr.cdc.gov/csem/csem.asp?csem=1&po=11

https://www.atsdr.cdc.gov/toxprofiles/Arsenic_addendum.pdf

Toxicological profile for Arsenic

Benefits of Turmeric for Arsenic Exposure

 

Svinec

Svinec se kopiči v kosteh namesto kalcija. Zato se ga tudi težko znebimo. Ena metoda je z Ion Detoks banjico, ki sicer sprva navidezno poviša zastrupljenost saj gre svinec iz kosti najprej v medceličnino, od tu pa ga moramo v nekaj mesecih spraviti še v kri, žolč, črevo in ven. V tem vmesnem času razstrupljanja moramo uživati vezavna sredstva chlorello in zeolit ter poskrbeti, da se iz kosti ne bo več izločal kalcij (osteoporoza) zaradi zakisanosti telesa.

Dietary Strategies for the Treatment of Cadmium and Lead Toxicity

Many studies in both animals and humans have shown that a deficiency in essential metals such as zinc [], calcium [] or iron [] can lead to greater absorption and toxicity of Cd and Pb.

 

Živo srebro

V glavnem je še vedno v amalgamskih zalivkah starejših oseb. Iz zob neprestano hlapi, vdihavamo ga skozi nos od tu pa pride mimo možganske pregrade (Blood Brain Barier = BBB) v možgane. Od tu se brez detoks ukrepov zelo težko izloča, saj je razpolovna doba 18 let. Veže se s selenom in tako se lažje izloča. Ko je bila jedrska nesreča v Černobilu, so postale najbolj kontaminirane gobe, ki delujejo kot nekakšni čistilci. Ravno tako se obnašajo naše gobice, gljive, oziroma kandida, ki si iz oblike s hifami nadene obliko v histaminski ovojnici, ki jo dobro varuje pred našim imunskim sistemom. Torej, če smo polni živega sreba, nam pri tem “pomaga” kandida, ki se razraste iz oblike s hifami in je del naše črevesne mikrobiote v drugo obliko sistemske kandide, ki gre po celem telesu in povzroča “zdravnikom neznane” težave s kožo, s slabim počutjem,

Mercury Kills Brain Cells (Neurons)