Zastrupljanje s hrano
DAJ NAM DANES NAŠ VSAKDANJI KRUH …
”Star pregovor pravi: ‘BOLJ KO JE KRUH BEL, BLIŽJA JE SMRT’ … a peki še vedno proizvajajo neživ, nevaren, smrtonosen bel kruh, ljudje pa ga še vedno pohlepno goltajo in ga dajejo svojim nemočnim otrokom. Verjetno vam ga je kupovala tudi vaša mama, pogosto z arašidovim maslom in/ali marmelado, kar je bilo pravo veselje, del odraščanja. Tako kot mnoge druge stvari, s katerimi smo odraščali, je tudi to težko povezati z zastrupitvijo. Je pa strup in z njegovim uživanjem ni mogoče razviti ali ohraniti dobrega zdravja.
Trideset let so beljenje moke proizvajali z dušikovim trikloridom, ki zastruplja centralni živčni sistem. Zdaj se beljenje moke izvaja z amoniakom, aluminijem, sadrom in klorovim dioksidom, nevarnimi snovmi, kljub zagotovilom predelovalcev hrane, da so varne za uporabo.
Številni znanstveniki ne odobravajo njihove uporabe, poskusi na miših pa so pokazali, da uživanje moke, obdelane s klorovim dioksidom, vodi do zastoja v rasti. Zaradi tega se človek sprašuje, zakaj predelovalci hrane uporabljajo tako škodljive kemikalije za proizvodnjo hrane, ki jo jemo?
Motiv je v dobičku! Na primer, z uporabo belila lahko uporabijo moko zelo slabe kakovosti, končni izdelek pa bo še dolgo uporaben. Proizvajalcev ne skrbi, da se z odstranitvijo naravnega barvila iz moke odstranijo tudi hranila. Vse nevarnosti, ki se skrivajo v beli moki, z izjemo postopka beljenja, so prisotne tudi v polnozrnati moki.
Če torej svojo družino hranite s polnozrnatim kruhom, si nikar ne čestitajte, razen če sami zmeljete moko iz ekološko pridelanih žit in sami pečete kruh, ali pripravljate žitne prigrizke v sušilnici živil, Hranilne snovi se ohranijo le, če temperatura sušenja ne preseže 40°C. Če imate raje klasičen kruh, začnite na dan, ko pečete kruh, gledati kot na priložnost, da v svoj družinski dom vnesete nekaj tradicionalne topline. Otroke umaknite z ulice in od televizije ter jih vključite v družinsko življenje!
Medtem ko objokujete čas, ki je potreben za pripravo kruha, imejte v mislih naslednja dejstva o industrijsko proizvedeni moki in pekovskih izdelkih:
– zrna so najprej obdelana z živim srebrom,
– nato so izpostavljena cianidu v silosih,
– kasneje peki napolnijo testo s sredstvi proti glivicam in s kalcijevim propionatom, ki uničuje encime, ki našim telesom omogočajo asimilacijo kalcija. Ta sredstva uporabljajo proti plesni in se ne zavedajo, oziroma jim ni mar, da je vse, kar preprečuje rast živih organizmov, nujno nevarno tudi za človeka.
– V rezini kruha je kar 80 sestavin, na deklaraciji pa jih je navedenih le nekaj. Večina jih ni hranljivih in veliko jih je nevarnih. Kruh vsebuje barvila, konzervanse, antioksidante, sredstva proti plesni, ojačevalce okusa, vzhajala, emulgatorje, kvasovke in trdilce.
– Nekatere snovi dodajajo namesto jajc, mleka, naravnih maščob, saj so kemikalije cenejše od prave hrane.
– Druge snovi se uporabljajo za olajšanje in podaljšanje roka uporabnosti izdelka.
Kruh, poln kemikalij, ostane dolgo ‘svež’ in zato prestane ‘test stiskanja’ Kako ne bi?! To ni več hrana, ker v njem ni več ničesar, kar bi lahko zgnilo.
Ko gre skozi vso predelavo, večina kruha ni več užitna, ne za ljudi, ne za živali. Žuželke imajo več pameti kot nekateri ljudje, ker ne jedo bele moke. Ne samo, da je le-ta polna strupa, ampak so bili s postopkom mletja iz nje odstranjeni tudi vsi vitamini, minerali in encimi. ‘Obogatena’ moka je farsa! Po odstranitvi naravnih hranilnih snovi s postopkom mletja se kruhu dodajo umetni vitamini, pridobljeni iz premogovega prahu, kruh iz te moke pa seje smrt, ker je premogov prah dokazano rakotvoren, zato bi moral biti kruh etiketiran z lobanjo s prekrižanimi kostmi!
Najpomembnejša stvar, ki jo morate upoštevati pri izbiri hrane, je, da oblasti zagotovo ne bodo zaščitile potrošnikov pred proizvajalci ‘hrane’. Za politike je vse to preveč zapleteno … še huje, proizvajalci hrane so prebogati in njihovi lobiji preveč močni in/ali velikodušni do politikov, da bi naredili kakršen koli korak proti njihovim nevarnim praksam, tudi če bi bili motivirani in zainteresirani ter bi vedeli, kako to storiti. Niso motivirani, niso zainteresirani, in tudi nikoli ne bodo: kot vedno se moramo zaščititi sami!”
—————
Povzetek po: Elaine Hollingsworth, avtorice knjige ”VZEMITE ZDRAVJE V SVOJE ROKE” založbe Misteriji.